Kompany Akan Kembali Ke Anderlecht Sebagai Pemain Serta Merangkap Jadi Pelatih

Kompany Akan Kembali Ke Anderlecht Sebagai Pemain Serta Merangkap Jadi Pelatih – Vincent Kompany putuskan pulang kampung ke club lamanya Anderlecht. Disana, Kompany tidak hanya jadi pemain dan juga merangkap jadi pelatih.

Kompany sah tinggalkan City musim panas kelak sesudah 11 tahun ada disana. Treble domestik di Inggris ialah persembahan paling akhir dari Kompany.

Tidak lama sesudah menginformasikan kepergiannya dari Etihad Fase, Kompany memberitahu club arah seterusnya. Ialah Anderlecht yang menjadi arah Kompany sambil menanti waktu yang pas untuk gantung sepatu.

Meskipun begitu, Kompany tidak hanya jadi pemain disana. Diikat kontrak tiga tahun, Kompany akan merangkap jadi pelatih penting menukar tempat Karim Belhocine yang diberhentikan mengejar perform jelek team musim ini.

“Saya telah putuskan untuk menerim rintangan jadi pemain-pelatih di RSC Anderlecht,” tutur Kompany di account facebook-nya seperti diambil Sky Sports.

“Ini mungkin mengagetkan Anda. Ini ialah keputusa paling mengagumkan yang sempat saya bikin, bukan suatu yang logis,” sambungnya.

Anderlecht ialah club pertama dalam karir profesional Kompany waktu memainkan kiprah profesional pada 2003. Tiga tahun main disana, Kompany lalu geser ke Hamburg pada 2008 sebelum pada akhirnya mengenakan seragam City. Pekerjaan berat menunggu Kompany sesudah Anderlecht musim ini hanya finish tempat ke empat klassemen serta alami 3x perubahan pelatih.

“Jadi pemain, saya lahir serta di besarkan di RSC Anderlecht. Semenjak usia enam tahun, saya telah bersama dengan club itu. Club dengan 34 gelar liga, mereka tidak ada tandingannya.”